‘Slechtste Italië aller tijden’

0

De Italiaanse dagbladen openenen vandaag met een klaagzang op de voorpagina’s over de slechtste Italiaanse ploeg op een WK aller tijden. ‘Tutto nero!’ luidt de kop van La Gazzetta dello Sport. Een mooie beeldspraak: ‘Alles zwart.’

Oftewel ‘geen lichtpunt te zien’ en natuurlijk met een verwijzing naar het continent waar het toernooi plaats vindt. ‘Dit is meer dan een catastrofe voor ons voetbal, het is een belediging voor ons land. Een wereldkampioen mag nooit op deze manier het WK verlaten,’ luidt de conclusie van Tuttosport, die de ploeg omschrijft als een zachte mozarella.

 

‘Schaam je,’ luidt de vetste kop op de voorpagina van de Corriere delle Sera. ‘Italië, niet om aan te zien. Lippi, de spelers en de bond zijn schuldig,’ aldus de onderkop. Op donderdag had de Romeinse sportkrant nog gevraagd: ‘Geef ons Italië terug!’ Maar na de uitschakeling laat de krant weinig meer heel van de spelers, die vier jaar geleden nog helden waren.

 

Ook worden vergelijkingen gemaakt met de uitschakeling door Noord Korea in 1966. ‘Maar dat was een echte verrassing. Dit is een normale ontwikkeling voor een ploeg, die niets heeft laten zien in de afgelopen jaren,’ meent oud-international Gianni Rivera.

 

‘Natuurlijk heeft Lippi de schuld op zich genomen. Dat is niet moedig van hem. Het is net als iemand die je van achteren aanrijdt, wanneer je zelf bij een stoplicht staat te wachten. Dan kan zo’n bestuurder toch niet net doen alsof hij geen fout heeft gemaakt. Het is een enorme fout en een gevaarlijke fout. Maar waarom heb je niet op tijd ingegrepen, waar zat je aan te denken en heb je je nooit druk gemaakt dat de remmen het niet deden,’ schrijft Corriere dello Sport over Lippi.

Share.

Laat een reactie achter