Shirts van Oranje vliegen de winkels uit

0

Door de onverwachtse successen van het Nederland elftal vliegen de oranje en blauwe tenues van het Nederlands elftal de winkels en webshops uit. Verwachting is dat sommige producten deze week niet meer verkrijgbaar zullen zijn.

Bij de voetbalwebshops zijn de shirts niet aan te slepen. De afgelopen dagen wordt er van 07.00 uur ’s ochtends tot 22.00 uur ’s avonds gewerkt om alle orders te verwerken. De webshop Voetbalshop.nl zegt circa een kwart van alle officiële KNVB-tenues te verkopen en verwacht er uiteindelijk tussen de 25.000 en 50.000 af te zetten.
 
"Het gaat bijzonder hard, maandagochtend na de winst op Mexico stroomden de bestellingen weer binnen", aldus Heerkens. Vooral de blauwe uittenues van het Nederlands elftal zijn gewild en worden ook gedragen op scholen en tijdens het werk. "Dat is een modeartikel aan het worden."
 
Volgens de directeur van Voetbalshop.nl is het aantal verkopen van de voetbalshirts vervijfvoudigd sinds het WK van 2010. De voorzichtige inkoop van de fysieke winkels lijkt hiervan de grootste oorzaak. Door de slechte prestaties van Oranje op het EK van 2012 was er bij de inkopers weinig vertrouwen in een goede verkoopzomer. 
 
"We hebben zo verantwoord mogelijk ingekocht en worden nu geconfronteerd met prestaties die boven verwachting liggen. Nu zijn de shirts nog redelijk goed verkrijgbaar, maar na de zege op Mexico en met de kwartfinale in zicht zouden we hier en daar wel eens uitverkocht kunnen raken." Replica’s van de shirts van Arjen Robben en Robin van Persie zijn het meest gewild. Wesley Sneijder is nummer drie. 
 
 
Share.

Laat een reactie achter