Servië legt zwaktes Duitsland bloot: 1-0

0

Servië heeft de Duitse ploeg ontmaskerd als superieure titelkandidaat. In de tweede wedstrijd op dit WK ging die Mannschaft al in de fout. De ploeg van ‘Louis van Löw’ verloor met 1-0 van Servië. Jovanovic maakte het enige doelpunt.

Net als bij het EK van twee jaar geleden verliest Duitsland de tweede wedstrijd op een toernooi en is er meteen een einde gekomen aan de euforie na een eenvoudige zege. Net als Polen twee jaar geleden was Australië een te lichte tegenstander om de eigen kracht te testen. Servië, met enkele spelers uit de Bundesliga, was een stuk lastiger. De ploeg van Antic maakte een aangeslagen indruk na de ongelukkige nederlaag tegen Ghana en begon timide aan de wedstrijd.

In het eerste half uur gebeurde er weinig en viel met name het spel van Duitsland tegen omdat de ploeg geen tempo kon maken en agressie ontbeerde. Er werden wel veel overtredingen gemaakt. Klose ging twee keer in de fout en kreeg voor beide vergrijpen geel en moest na 37 minuten inrukken. Binnen een minuut sloeg Servië toe met een mooie aanval toe. Krasic kwam op de rechtervleugel los en trok de bal voor op Zigic, die hem teruglegde op de vrijstaande Jovanovic. De spelmaker van Standard rondde eenvoudig af.

Op slag van rust kreeg Duitsland toch een goede kans na een afgeslagen hoekschop, toen Khedira de bal tegen de lat kogelde. Vervolgens redde Kolarov een omhaal van Müller op de lijn. Na rust moest Duitsland met een man minder komen. Podolski kreeg een paar schietkansen maar miste telkens het doel. In de 60e minuut maakte Vidic dom hands en kreeg Duitsland een strafschop. Maar deze werd zo zwak ingeschoten door Podolski, dat Stojkovic de bal kon tegenhouden. Het was de eerste gemiste strafschop van een Duitser op een WK sinds de misser van Uli Hoeness tegen Polen in 1974.

Servië controleerde daarna de wedstrijd en had goede kansen om op 2-0 te komen. Jovanovic trof de paal na een mooie solo van Krasic en Zigic kopte uit een voorzet van Krasic op de lat. Duitsland bleek weer een fantasieloze ploeg, die het spel niet echt kan maken en het vooral van de inzet moet hebben. Servië pakt een mooie zege en is weer helemaal terug in deze groep. Voor Duitsland dreigt nu een duel met Engeland in de tweede ronde.

Het is de eerste nederlaag voor Duitsland in de groepsronde sinds 1986, toen met 2-0 van Denemarken werd verloren.