Servië doorbreekt achtjarige cyclus

0

Servië heeft zich vanavond geplaatst voor het WK in Zuid Afrika met een stevige 5-0 overwinning op Roemenië. Daarmee heeft het voormalige Joegoslavië de cyclus doorbroken, waarmee vanaf 1966 elke acht jaar aan een WK werd deelgenomen.

Het land was er in 1974, 1982, 1990, 1998 en 2006 bij en ontbrak in 1970, 1978, 1986, 1994 en 2002. Servië speelde een goede wedstrijd tegen het al uitgeschakelde Roemenië, dat een maand geleden wel Frankrijk de voet dwarszette. De boomlange Zigic opende in de 37e minuut de score. Vijf minuten na rust zorgde de Ajacied Pantelic voor de beslissing met een tweede treffer en uiteindelijk maakte Kuzmanovic het feest compleet in de 78e minuut. Tijdens het rumoer van het feestende publiek in Belgrado pikte Standard-speler Jovanovic ook nog twee doelpunten mee in de slotfase. De hoge score maakte de kwalificatie nog afgetekenender in een groep waaraan drie ploegen die wel op Euro-2008 uitkwamen als favorieten voor Servië van start gingen.