Schandaalgoal helpt Frankrijk aan WK-plaats

0

Frankrijk heeft zich geplaatst voor het WK maar de vice-wereldkampioen moest wel door hun hel om zover te komen. De ploeg van Domenech plaatste zich met een schandaalgoal in de verlenging ten koste van de Ieren, die meer recht op de zege hadden.

Keane rondde na een halfuur een fraaie aanval af. In de tweede helft weigerde Duff de wedstrijd voor de Ieren in het slot te doen toen hij oog in oog met Lloris stond. Frankrijk, dat zich voor aanvang al in Zuid-Afrika waande, had een vreselijke blunder van de scheidsrechter en een wansmakelijke actie van Henry nodig om via de verlenging alsnog kwalificatie voor het WK veilig te stellen: 1-1 na een onvergetelijk duel.

De verlenging stond bol van de spanning en kond alle kanten op. Scheidsrechter Hauge sloot de ogen voor een lichte overtreding op Anelka in het strafschopgebied, maar ging even later verschrikkelijk in de fout door een goal van Gallas goed te keuren.

Aan die verlossende 1-1 ging een buitenspelfase en twee handsballen (Squillaci en Henry) van de Fransen vooraf. Ongezien. Dader Henry waste zijn handen in onschuld. Zuur, erg zuur voor Ierland dat in de tweede verlenging niet meer bij machte was om recht toch nog te laten zegeveren. De Ierse bondscoach Trapattoni ging na afloop zwaar door het lint. De Fransen vierden de misselijkmakende verlosser ingetogen.

Share.

Laat een reactie achter