Schaars zet streep door het WK

0

Stijn Schaars heeft een eventuele deelname aan het WK van deze zomer uit z’n hoofd gezet. De middenvelder ontbreekt wegens knieproblemen in de selectie van Oranje voor de trainingsstage deze week in Hoenderloo.

Schaars heeft aangegeven dat hij ook in een later stadium niet zal aansluiten bij de equipe van bondscoach Louis van Gaal deze week. "Ik denk aan de lange termijn. Het belangrijkste is nu fit worden. Natuurlijk had ik graag een WK meegemaakt, maar je kunt hoog of laag springen, als je lichaam je in de steek laat, dan houdt het op", zegt Schaars in De Telegraaf. "In samenspraak met de dokter van Oranje en de clubarts van PSV zijn we tot deze beslissing gekomen. Ik richt me op het nieuwe seizoen en hoop op 25 juni fit aan de voorbereiding te kunnen beginnen."

 

Door de irritatie aan het kniegewricht ontbrak de middenvelder in de laatste duels van PSV dit seizoen. Zonder Schaars eindigde de Eindhovense club op de vierde plaats in de Eredivisie, goed voor Europees voetbal. "Dit seizoen is een geweldige leerschool geweest, maar het is wel de bedoeling dat we daar volgend seizoen ook wat mee doen", beseft Schaars. "Wij zijn PSV en dat betekent, dat we volgend jaar weer bovenin mee moeten doen."

Share.

Laat een reactie achter