Schaars mogelijk niet beschikbaar voor Oranje

0

Stijn Schaars moet de oefeninterland van het Nederlands elftal woensdag tegen Engeland mogelijk aan zich voorbij laten gaan.

De aanvoerder van AZ liep vrijdag in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Sparta (2-0) een kneuzing aan de binnenkant van zijn linkerknie op. Volgens een woordvoerder van de Alkmaarders is het nog twijfelachtig of Schaars op tijd fit is voor de wedstrijd van Oranje.

De middenvelder werd vrijdag in blessuretijd van het veld gedragen door de verzorger van AZ, nadat hij een tik had gehad van een Spartaan. Schaars liep na afloop wel weer op eigen benen door de catacomben van het DSB Stadion, zij het wat hinkend.

Fysieke test

De aanvoerder van de landskampioen meldde zich zaterdag in Alkmaar voor de uitlooptraining, waar hij rustig aan deelnam. Mogelijk wordt Schaars maandag in Noordwijk door de medische staf van het Nederlands elftal aan een fysieke test onderworpen om te zien of hij tegen Engeland in actie kan komen.

Giovanni van Bronckhorst meldde zich vrijdag met een knieblessure al af bij bondscoach Bert van Marwijk, die geen vervanger heeft opgeroepen voor de middenvelder van Feyenoord.

 

Share.

Laat een reactie achter