Rusland verliest van de Grieken en ligt eruit

0

De Russen van Dick Advocaat kunnen hun koffers gaan pakken. Na de 1-0 nederlaag op Griekenland eindigt Rusland op de derde plaats in poule A. Hierdoor plaatste de favoriet voor de poule zich niet voor de kwartfinale.

Griekenland zorgde voor een enorme verrassing in poule A. Voorafgaand aan de wedstrijd leken de Grieken kansloos voor een vervolg van het toernooi, maar na de verrassende winst op Rusland zorgde voor een ticket voor de kwartfinale. Met een overwinning van 1-0 kunnen de Grieken zich gaan opmaken voor een wedstrijd tegen de nummer één van poule B.

Rusland startte de wedstrijd met de wetenschap dat een gelijkspel genoeg was voor een plek in de kwartfinale. Daar tegenover hadden de Grieken niets te verliezen. Zij verkozen voortdurend de aanval en uiteindelijk bleek de instelling van Griekenland de doorslag te geven.

Vlak voor rust kwamen de Grieken op voorsprong. Georgios Karagounis profiteerde van een fout in de verdediging van Rusland. Bij een inworp kon Karagounis ongehinderd doorlopen op het doel van Malafeev en hij faalde niet: 1-0.

Met deze stand waren de Grieken verzekerd van een plek in de volgende ronde, maar dat was niet te merken aan de speelstijl van de Grieken. Na rust bleven ze druk zetten op het doel van Rusland, waar verschillende kansen uit voortkwamen. Tzavellas kogelde een vrije trap op de paal en Karagounis kreeg een goede kans op de 2-0.

Nadat de Russen te horen kregen dat Tsjechië op voorsprong kwam, twijfelde Advocaat geen moment en gooide alles op de aanval. Een enorm slotoffensief kon niet zorgen voor de 1-1, waadoor Advocaat eerder bij PSV aan de slag kan gaan. Door de overwinning van Tsjechië eindigt Rusland op de derde plek in poule A.