Rugnummer 10 van Brazilië scoort het meest

0

Welk shirt is de topscorer in de geschiedenis van het WK? Sinds er met vaste nummers wordt gespeeld op een eindtoernooi (vanaf 1954), is het voor fans en spelers maar ook gokkers van belang om te weten wie met welk shirt speelt.

Er is een speciale topscorerslijst van de shirts op een WK. Hieruit blijkt dat de Braziliaanse rugnummer 10 tot nu toe de meeste goals maakte. In totaal zelfs 30 (en dat is met spelers als Pele, Rivellino, Zico en Rivaldo die dit shirt droegen niet helemaal verrassend. Het is een goal meer dan de Braziliaanse nummer 9. De Duitse nummer 13 staat in deze lijst op de derde plaats met 26 goals. Daarna volgt de Braziliaanse nummer 7 met 21 goals. De vijfde plaats wordt gedeeld door drie shirts: de Argentijnse nummer 10, de Franse nummer 17 en de Engelse nummer 10. Al deze shirts scoorden 18 keer op een WK.

 

Voor de Oranje-aanhang is het goed om te weten dat de rugnummers 12 en 16 de meeste WK-goals maakten. Ieder shirt kwam 8 keer voor op het scorebord. Deze shirts worden in Zuid Afrika gedragen door Khalid Boulahrouz en Michel Vorm.

 

Vertaald naar het komende WK lijken, in volgorde van de ranglijst, Kaka, Luis Fabiano, Thomas Müller, Elano, Lionel Messi, Sebastien Squillaci en Wayne Rooney voorbestemd om veel goals te maken op het komende WK.

 

(bron: Giorgio Press Ltd.)

Share.

Laat een reactie achter