Ronaldo op tijd fit voor nationale ploeg

0

Portugal kan bij de cruciale duels in de WK-kwalificatie beschikken over een fitte Cristiano Ronaldo. Dat meldt de aanvaller van Real Madrid op de website van de FIFA.

Ronaldo moet zijn land in de thuiswedstrijden tegen Hongarije op 10 oktober en Malta vier dagen later naar het WK 2010 in Zuid-Afrika leiden. Ronaldo raakte vorige week geblesseerd aan zijn enkel tijdens de Champions League-wedstrijd van Real tegen Olympique Marseille. Hij moest de competitiewedstrijd tegen Sevilla zondag aan zich voorbij laten gaan. Zonder Ronaldo leed ‘De Koninklijke’ de eerste nederlaag van het seizoen (2-1).

Portugal staat derde in groep 1 van de Europese zone met dertien punten uit acht wedstrijden, evenveel als het Hongarije van trainer Erwin Koeman. Denemarken gaat aan de leiding met achttien punten, gevolgd door Zweden dat drie punten minder heeft. Beide Scandinavische ploegen ontmoeten elkaar op 10 oktober in Kopenhagen. De nummer één van de groep plaatst zich rechtstreeks voor het WK. Het land dat als tweede eindigt, moet play-offwedstrijden spelen.

Share.

Laat een reactie achter