Ronaldo kondigt vertrek aan

0

Luis Ronaldo Nazario de Lima, beter bekend als Ronaldo, heeft zijn afscheid aangekondigd. De 33-jarige spits speelt momenteel bij Corinthians in Sao Paulo, maar komt door vele blessures nauwelijks aan spelen toe.

Ronaldo (33) werd in 1994, op achttienjarige leeftijd, door PSV bij Cruzeiro weggehaald. Daarna volgden succesvolle periodes bij Barcelona, Inter en Real Madrid.

Bij zijn laatste twee clubs – AC Milan en Corinthians – was de spits veelvuldig geblesseerd. In zijn carrière speelde hij 332 competitiewedstrijden, waarin hij maar liefst 241 keer scoorde.

Voor de Braziliaanse ploeg kwam hij 97 keer in actie (61 goals) en werd in 1994 en 2002 wereldkampioen. Die eerste keer was hij slechts bankzitter bij de seleção. Ronaldo is met vijftien doelpunten de meest scorende speler ooit op een WK-eindronde.

Op 9 mei speelde hij zijn laatste wedstrijd. Tegen Atlético Paranaense werd met 2-1 gewonnen en Ronaldo tekende voor de winnende treffer. Ronaldo wil nog wel proberen het seizoen in Brazilië, dat in december afloopt, af te maken.

born:v.i..nl

Share.

Laat een reactie achter