Rommedahl schakelt Kameroen uit: 2-1

0

Kameroen is als eerste ploeg op dit WK uitgeschakeld omdat de Ontembare Leeuwen met 2-1 verloren van Denemarken, dat een beetje terug is in het toernooi. De ploeg van Morten Olsen moet wel op slotdag winnen van Japan om verder te komen.

De grote man van de avond is de Ajacied Dennis Rommedahl, die de winnende goal maakte en de eerste treffer voorbereidde. Denemarken boog een vroege achterstand om en bezorgde Afrika een nieuwe deceptie op dit WK. De wedstrijd was een van de leukste duels van dit toernooi. Beide ploegen gingen voor de winst.

Samuel Eto’o ging voorop in de strijd en zorgde in de eerste tien minuten voor gevaar als centrumspits. Na een fout van Christian Poulsen scoorde Eto’o op aangeven van Webo. Enkele minuten later kogelde de energieke Emana de bal net naast het doel. Denemarken wankelde even, maar pakte de draad daarna op. Na een half uur sloeg de ploeg toe met een prachtige counter. Kjaer lanceerde Rommedahl, die achter de defensie van Kameroen opdook en de bal voorgaf voor Bendtner. De spits van Arsenal rondde snel af. Kort daarna kreeg Tomasson een enorme kans, maar Song dook in de baan van het schot. Vervolgens trof Eto’o de paal met een snelle counter en kwam Emana vrij voor Sörensen. De speler van Betis schot eerst tegen de keeper op en vervolgens naast.

Na rust bleef het spannend. Kameroen kreeg enkele kansen, maar Webo faalde twee keer uit een gunstige positie. In de 61e minuut counterde Rommedahl, die zijn bewaker afschudde en de bal in het doel schoot. Daarna moest Kameroen komen, maar Denemarken kreeg via Tomasson een kans. De Feyenoorder faalde weer voor doelman Souleymane. Het bleef spannend tot de laatste seconde. De invallers Aboubakar en Idrissou waren bijna nog succesvol, maar Kameroen moest als eerste land op dit toernooi het hoofd buigen. Dat is een extra tegenvaller voor een land, dat twintig jaar geleden Afrika echt op de mondiale voetbalkaart zette.