Rode kaart voor Oranje-fans

0

Een Facebook-pagina met haatuitingen aan het adres van WK-scheidrechter Howard Webb is na de finale sterk in populariteit gestegen.

‘I Hate Howard Webb’ heeft dinsdag meer dan vijfduizend fans. Dit was maandag iets meer dan driehonderd. De nieuwe fans zijn voornamelijk Nederlandse Oranjesupporters die hun frustratie over Webb uiten.

Op de Facebook-pagina, al voor het WK een uitlaatklep voor gefrustreerde Britse voetbalfans, zijn heftige discussies te lezen. Zo wordt de Engelse scheidsrechter beschuldigd van omkoping en partijdigheid. De identiteit van de oprichter is onduidelijk.

Een Nederlandse variant -‘Howard Webb sucks’- circuleert ook op Facebook. Het aantal leden neemt gestaag toe en bedraagt nu meer dan zeshonderd. Ook hier wordt Webb door het slijk gehaald in discussies en bewerkte foto’s. Diverse Nederlandse spelers en commentatoren spuiden kritiek op Webb, onder meer omdat hij vlak voor het doelpunt van Spanje ten onrechte geen hoekschop aan Oranje gaf.

De Engelse scheidsrechter beschrijft de WK-finale als de moeilijkste twee uren van zijn carrière, in een interview met the Daily Mail dinsdag. Hij zegt emotioneel en fysiek te zijn uitgeput na het uitdelen van dertien gele kaarten en een rode, mede vanwege het ruwe speelgedrag van het Nederlands elftal.

Facebook heeft nog niet gereageerd op de vraag hoe de sociale netwerksite omgaat met dit soort ‘haatpagina’s’.

 

Share.

Laat een reactie achter