Robben zo goed als hersteld

0

Arjen Robben is hard op weg in zijn race tegen de klok om fit te worden. Bij fysiotherapeut Dick van Toorn mag de Oranje-international naast krachttraining intussen ook voor het eerst weer loopoefeningen doen.

Van Toorn begon de behandelingen drie dagen terug met gewrichtsmobilisatie en elektrotherapie. Woensdag is de intensiteit van de voetbalspecifieke krachttraining opgevoerd, zo meldt hij op de website van Voetbal Keurmerk, het bedrijf van Van Toorn en Tscheu La Ling.

 

Robben volgt een door de fysiotherapeut ontwikkeld trainingscircuit, dat moet helpen bij een versnelde genezing van zijn hamstringblessure. ”Het resultaat is significant beter in vergelijking tot reguliere behandelmethoden”, zegt Van Toorn.

De 77-jarige specialist is tevreden over de instelling van de aanvaller. ”Arjen werkt zich volledig uit de naad en is niet bang om pijn te lijden, dat is belangrijk voor een snel herstel.”

Dat is eveneens van nut bij de elektrotherapie, die gepaard gaat met acupunctuur. Naalden moeten de spieren stimuleren.

”Hij gaat er 100% voor en daar gaat het ook om. Herstellen is geen ‘wachtstand’ maar een actief proces dat pijn doet”, aldus Van Toorn die geen terugslag bij de linkspoot verwacht.

De bedoeling is dat Robben dit weekeinde op het vliegtuig stapt naar Zuid-Afrika.

Bondscoach Bert van Marwijk heeft wel al gezegd dat hij niet van plan is de eerste WK-wedstrijd van Oranje, maandag tegen Denemarken, gebruik te maken van zijn diensten.

Share.

Laat een reactie achter