Robben: ‘Ik kan nog veel meer’

0

Zijn terugkeer op het veld leidde tot de nodige emoties bij Arjen Robben. De aanvaller van het mocht donderdag invallen in de afsluitende groepswedstrijd tegen Kameroen en was direct betrokken bij het winnende doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar (2-1).

”Dit is voor mij een belangrijk moment, dit is waar ik naartoe heb gewerkt, dit is waar ik het voor gedaan heb”, zei Robben met de tranen in zijn ogen.

De vedette van Bayern München liep in de laatste oefenwedstrijd tegen Hongarije een hamstringblessure op. Dankzij een speciale en intensieve behandelmethode bij fysiotherapeut Dick van Toorn herstelde Robben snel.

”Het is een lange weg geweest”, zei Robben. ”Ik heb heel hard moeten knokken en zie het als een beloning dat ik weer op het veld sta. Mensen begrijpen misschien niet altijd dat het niet makkelijk is om geblesseerd te zijn en toe te moeten kijken. Dat is een lijdensweg.”

Robben ontbrak in de eerste twee groepswedstrijden van Oranje. Tegen Kameroen kwam hij een kwartier voor tijd in het veld om wat ritme op te doen.

”Maar ik moet wel eerlijk zijn tegen mezelf, ik weet dat ik nog veel meer kan en dat ik nog niet 100 procent ben. Nu heb ik weer vier dagen tot de volgende wedstrijd. Ik ben blij dat ik weer gespeeld heb, maar denk dat ik nog wel een stapje moet maken om nog beter te zijn.”

Share.

Laat een reactie achter