Robben ‘hot’ op Facebook

0

Arjen Robben is één van de meeste 10 besproken spelers van het afgelopen WK op Facebook. Dat bleek uit de cijfers dat het sociale netwerk dinsdag publiceerde. Robben bezet een tiende plaats op de lijst van voetbalsterren.

De Braziliaanse voetbalheld Neymar voer de lijst aan, gevolgd door de Argentijn Lionel Messi en de Portugees Cristiano Ronaldo. Gek genoeg is Robben de enige Nederlandse voetballer in de top 10. Facebook publiceerde indrukwekkende cijfers over het WK:

 

In de afgelopen maand werd er door 350 miljoen Facebookgebruikers maar liefst 3 miljard interacties uitgevoerd rond het WK. Het gaat dan bijvoorbeeld om likes, reacties of het plaatsen van voetbalfoto’s. De meest besproken wedstrijden op Facebook waren de finale Duitsland – Argentinië (88 miljoen gebruikers hadden 280 miljoen interacties) en Brazilië – Duitsland (66 miljoen / 200 miljoen). Ook over de wedstrijd Argentinië – Nederland werd met 39 miljoen mensen en 83 miljoen interacties vaak gesproken op het sociale netwerk.

 

Het was extreem druk op Facebook op het moment dat Sami Khedira het vierde Duitse doelpunt in 7 minuten wist te scoren in de halve finale tegen Brazilië. Ook tijdens de openingswedstrijd van het WK, Brazilië – Kroatië, waren veel Facebookers actief, vooral toen Neymar zijn eerste WK-goal scoorde en het gastland op een 1-1-gelijkstand bracht. 

Share.

Laat een reactie achter