Rio organiseert de Spelen van 2016

0

De Olympische Zomerspelen van 2016 worden gehouden in Rio de Janeiro. Dit maakte IOC-voorzitter Jacques Rogge zojuist bekend. In de finale versloeg de Braziliaanse stad Madrid. Het is voor de eerste keer dat de spelen in Zuid Amerika plaats vinden.

Twee jaar eerder zal ook in Rio de finale van het WK plaats vinden. Zodoende organiseert Brazilië de twee belangrijkse sportevenementen binnen drie jaar, zoals Mexico en West Duitsland eerder al hebben gedaan. Pele heeft weer een hoofdprijs gewonnen, want hij was een van de leiders van de delegatie van Rio.

Eerder op de dag waren Chicago en Tokio al uitgeschakeld in de race voor de organisatie van de Zomerspelen. In 2012 vinden de Spelen in Londen plaats.

Deze uitslag is niet gunstig voor Nederland bij het krijgen van het WK-2018. Spanje is zeker na de superlobby, die Madrid een onvermoede finaleplaats bij deze verkiezing heeft gekregen, topfavoriet om het mondiale voetbaltoernooi te krijgen. Daarbij is Engeland nu ook zeker van het feit dat de organisatie van Londen van de Zomerspelen 2012 geen nadeel is voor de poging om het WK-2018 te krijgen.

 

Share.

Laat een reactie achter