Regeringsleiders steunen 1GOAL campagne

0

Regeringsleiders en (ex-)topvoetballers hebben dinsdag hun steun uitgesproken voor de campagne 1GOAL van wereldvoetbalbond FIFA en Global Campaign for Education (GCE) om wereldwijd kinderen de kans te geven onderwijs te volgen.

Tot de regeringsleiders die hun steun uitspraken behoorden premier Balkenende, de Zuid-Afrikaanse president Zuma, de Britse premier Brown, koningin Rania van Jordanië en secretaris-generaal Ban Ki-Moon en de Spaanse premier Zapatero. Huidige vedetten als de Fransman Thierry Henry en Robinho en voormalige voetbalsterren als Ruud Gullit, de Fransman Marcel Desailly en de Engelsman Gary Lineker zetten zich ook in voor de campagne.

De regeringsleiders waren dinsdag middels een satellietverbinding met elkaar verbonden om de campagne te promoten. ,,Ik roep iedereen op om als één man achter de campagne 1GOAL te gaan staan. 75 miljoen kinderen die niet naar school kunnen, blijven hun hele leven in een negatieve spiraal van armoede steken”, aldus premier Balkenende.

In het kader van het wereldkampioenschap volgend jaar in Zuid-Afrika zijn de wereldleiders overeengekomen het komende jaar te werken aan een doorbraak in wereldwijde financiering van onderwijs en ervoor te zorgen dat onderwijs op het Afrikaanse continent een nalatenschap is van de strijd om de wereldtitel in Zuid-Afrika.

Share.

Laat een reactie achter