Real weigert Ronaldo toestemming voor WK-duel

0

Real Madrid en Portugal ruziën met elkaar over de geblesseerde Cristiano Ronaldo. De Portugese bond wil de sterspeler van Real selecteren voor de play-offs om WK-deelname tegen Bosnië op 14 en 18 november.

De Madrilenen vinden het onverantwoord wanneer Ronaldo met zijn enkelblessure zou aantreden in de duels van Portugal.

,,Ronaldo wil spelen, hij wordt opgeroepen en dan zullen onze artsen hem onderzoeken”, aldus Gilberto Madaíl, president van de Portugese voetbalbond. Technisch directeur van Real Madrid, Jorge Valdano, wil aboluut niets weten van een rentree van Ronaldo bij één van de interlands: ,,Wanneer Ronaldo weer speelt, zijn wij de eerste die hem inzetten.” Real-trainer Manuel Pellegrini vulde hem aan: ,,Het is onmogelijk dat Ronaldo kan spelen voor Portugal.”

Ronaldo bracht donderdag in Amsterdam een bezoek aan de Nederlandse chirurg Niek van Dijk die hem in 2008 al eens aan zijn enkel opereerde. De arts adviseerde de aanvaller vijftien dagen rust wat zou betekenen dat Ronaldo pas rond 20 november weer fit is. Bondscoach Carlos Queiroz maakt zondag zijn selectie bekend voor de belangrijke tweekamp met Bosnië. Het is afwachten of hij zijn sterspeler daarin opneemt.

Share.

Laat een reactie achter