Rapportcijfers Oranje: Depay & De Jong een 8

0

Het Nederlands elftal plaatste zich woensdagavond voor de volgende ronde van het WK! Tegen Australië werd een felbevochten 3-2 overwinning behaald. Bekijk hier de rapportcijfers van de spelers door WK.nl.

Rapportcijfers Nederlands elftal:

Jasper Cillessen: 6
De doelman van Oranje had weinig te doen deze wedstrijd. De doelman werd maar drie keer getest, waarvan hij tweemaal redding bracht. De volley van Tim Cahill was onhoudbaar voor de Ajax-doelman.

Daryl Janmaat:  5,5
Speelde een zeer matige partij en veroorzaakte onder andere de penalty, waarna Australië op een 2-1 voorsprong kwam. Zijn passnauwkeurigheid van 83% in 55 balcontacten zorgt ervoor dat de verdediger van Feyenoord nog net een voldoende scoort.

Stefan de Vrij: 5
Ook De Vrij speelde een slechte wedstrijd. Australiër Tim Cahill kon zich gemakkelijk voorbereiden op zijn fantastische volley door een grote dekkingsfout van de Feyenoord-verdediger.  Daarnaast won De Vrij amper een duel en maakte hij geen zelfverzekerde indruk.

Ron Vlaar:  6,5
Ron Vlaar was de meest constante verdediger bij Oranje. Met zijn fysieke kracht won hij bijna al zijn duels, ondanks dat zijn felheid van afgelopen vrijdag tegen Spanje niet echt terug te zien was in de wedstrijd tegen Australië. Met een passnauwkeurigheid van 86% maakte hij in zijn passing weinig fouten.

Bruno Martins Indi: 6
De ‘cultheld’ van Oranje maakte de negentig minuten niet vol door zijn, op het eerste oog, ernstige blessure. Opbouwend was BMI in de eerste helft zeer matig, maar verdedigend maakte hij weinig fouten.

Nigel de Jong: 8
Nigel de Jong was veruit de beste speler aan Nederlandse kant. Met zijn fysieke kracht op het middenveld heeft hij Oranje een aantal keer goed op de been gehouden in deze op- en neergaande wedstrijd.

Jonathan de Guzman: 5
De slechtste man aan de kant van Oranje. In de wedstrijd tegen Spanje was de middenvelder al onzichtbaar, maar ook tegen Australië heeft Nederland weinig van zijn kwaliteiten kunnen zien. Met 37 balcontacten in 78 minuten heb je het als middenvelder niet best gedaan.

Daley Blind: 7
Na zijn fantastische optreden tegen Spanje speelde Blind opnieuw een goede wedstrijd. Met een passnauwkeurigheid van maar liefst 95% was hij de meest precieze speler van het veld. Zijn derde assist van het toernooi leverde hem goede punten op voor dit eindcijfer.

Wesley Sneijder: 5
Sneijder kon geen potten breken, nadat hij tegen Spanje ook niet tot de beste spelers van het veld behoorde. Een enkel moment zagen we de klasse van Sneijder, waarop hij uit stand bijna Australië-doelman Ryan verraste, maar voor negentig minuten is dat te weinig voor een speler van zijn kaliber.

Arjen Robben: 7.5
Met zijn fenomenale actie voorafgaand aan de eerste goal scoort Robben opnieuw een goed cijfer. Ondanks het moeizame spel van Oranje, waardoor Robben maar weinig in stelling is gebracht, wist hij zich te onderscheiden met zijn belangrijke openingsgoal.

Robin van Persie: 6.5
In de eerste helft goed voor slechts één succesvolle pass. Met een nauwkeurigheid van 38% is hij de minst nauwkeurige speler van het veld. Toch was hij belangrijk met zijn derde goal van het toernooi en de 2-2 voor Nederland.