Prandelli: ”Balotelli was fantastisch”

0

Mario Balotelli heeft vanavond alle critici de mond gesnoerd. Met twee doelpunten was hij de man van de avond in de halve finale tegen Duitsland. Hierdoor mag hij met Italië zich gaan opmaken voor de finale tegen titelhouder Spanje.

Balotelli kreeg tijdens dit toernooi al veel kritiek over zich heen. Vooral zijn houding en zijn gedrag werd erg uitgelicht door verschillende media. Eén van de opvallende momenten was na zijn eerste doelpunt. Balotelli, die als wisselspeler in het veld kwam, gebaarde na zijn doelpunt naar zijn trainer om hem weer uit het veld te halen. Maar Prandelli bleef vertrouwen hebben in zijn spits en vond uiteindelijk de beste manier om zijn topschutter te behandelen.

 

„Hij heeft op een geweldige manier twee doelpunten gemaakt. Niet voor niets hebben we veel met hem gesproken de laatste weken. Mario was er klaar voor. Ik denk dat zijn loopbaan nu pas echt gaat beginnen.”

 

Prandelli sprak van een waanzinnige wedstrijd. „Eigenlijk hebben we datgene gedaan wat we van plan waren. Ons tactische concept pakte heel goed uit. Het is jammer dat we in de tweede helft de kans op 3-0 hebben laten liggen. Toch zijn we niet echt in de problemen gekomen.”

Share.

Laat een reactie achter