Positie Erwin Koeman op de tocht

0

Erwin Koeman kan dan wel net zijn contract bij Hongarije verlengt hebben tot medio 2012, toch is zijn positie allerminst zeker met de presidentsverkiezingen in het land in aantocht.

Ook de dramatisch slechte wedstrijd tegen de Belgen zal in het oordeel mee wegen.

"Het ligt allemaal wat gevoelig, maar de politiek is erg ingevoerd in het voetbal. In april zijn er presidentsverkiezingen in Hongarije. De kandidaat nummer één om premier te worden heeft vroeger een aanvaring gehad met mijn bondsvoorzitter", zegt de oud-trainer van Feyenoord.

De politicus heeft volgens Koeman al in verschillende kranten aangegeven dat zowel de bondsvoorzitter als de bondscoach moeten vertrekken. "Er verschijnen voortdurend uitspraken van hem dat de bondsvoorzitter en ik niets gedaan hebben voor het Hongaarse voetbal."

De Groninger probeert het hele gebeuren ondanks alles zoveel mogelijk van zich af te zetten. "Maar als ik in Hongarije kom, word ik er wel mee geconfronteerd. Kan je je al voorstellen dat de premier van Nederland of België roept dat Bert van Marwijk of Dick Advocaat weg moet? In Hongarije gebeurt het wel."

Geen WK

Koeman is sinds 2008 in dienst bij het Oost-Europese land. Onder zijn leiding presteerde de ploeg tijdens de WK-kwalificatie zeer naar behoren. In een poule met ondermeer Denemarken, Portugal en Zweden wist Hongarije zich echter niet bij de beste twee te scharen.

 

Share.

Laat een reactie achter