Portugal verslaat Kameroen: 3-1; Eto’o rood

0

Portugal heeft negen dagen voor de start van het WK de eigen aanhang gerust gesteld met een goede wedstrijd tegen Kameroen. De ploeg van Carlos Queiroz won met 3-1. Cristiano Ronaldo speelde het hele duel mee en demonstreerde weer een grote vorm.

De Portugezen namen in het hooggelegen Corvilha na een ruim half uur de leiding met een doelpunt van Meireles, op aangeven van Simao. Dezelfde speler zorgde met een kopbal in de eerste minuut na de pauze voor een ruimere marge op het scorebord. Webo scoorde daarna nog wel tegen voor Kameroen. Nani besliste twintig minuten voor het einde het oefenduel met een prachtige lob.

Kameroen is de derde tegenstander van Oranje in de eerste ronde. De ploeg lijkt nog niet helemaal in een WK-vorm. De wedstrijd werd ontsierd omdat na een half uur bij de stand 0-0 Samuel Eto’o vanwege een onbesuisde actie (te hoog inkomen) een rode kaart kreeg. Met een man minder was de Afrikaanse ploeg geen partij voor Portugal.