Portugal haalt barrageplaats

0

Portugal heeft zich geplaatst voor herkansing in november. De ploeg van Queiroz moest het doen zonder sterspeler Cristiano Ronaldo maar won in Guimaraes vrij eenvoudig met 4-0 van Malta. Zweden mist het WK ondanks een 4-1-zege op Albanië.

De Portugezen wisten dat ze dit keer niet mochten falen na de moeizame vertoningen tegen zwakke landen in de afgelopen jaren. Het duurde een kwartier voordat de ploeg voorkwam via Nani. Pas vlak voor rust viel het beslissende gat via Simao. Rechtsback Miguel en Edinho bouwden de score na rust uit tot 4-0. Daarmee voldeed Portugal aan de opdracht om de tweede plaats te behouden.

 

Zweden maakte een einde aan een mooi decennium met een 4-1-zege. Zo kreeg coach Lagerbäck toch een mooi afscheid. Olof Mellberg onderscheidde zich in de eerste helft met twee treffer terwijl Marcus Berg ook een keer wist te scoren. De ex-Groninger zal na het afscheid van Henrik Larsson de nieuwe spits worden bij de Zweden. In de tweede helft maakte Anders Svensson nog een doelpunt, nadat Salihi had tegengescoord.

Share.

Laat een reactie achter