Portugal en Ivoorkust houden elkaar op 0-0

0

Portugal en Ivoorkust hebben het eerste duel in de groep des doods tegen elkaar gelijk gespeeld. Het toptreffen tussen de ploegen van Cristiano Ronaldo en Didier Drogba leverde geen doelpunten op. Daarmee schieten beide teams niets op.

Het WK is tot nu toe pover wat betreft het aantal treffers en aan die tendens hebben zelfs aantrekkelijke ploegen als Portugal en Ivoorkust weinig kunnen veranderen. Het duel verdiende zeker een beter lot. In de elfde minuut kogelde Cristiano Ronaldo met een fantastische uithaal op de paal. Het was het belangrijkste wapenfeit in de hele wedstrijd, die erg evenwichtig was. Toch kregen de oranje olifanten de betere kansen. Tiéné en Tioté waren gevaarlijk met afstandschoten in de eerste helft.

 

Na rust zette Sven-Göran Eriksson uiteindelijk toch maar Didier Drogba in om een beslissing te forceren. Dat gebeurde in de 20e minuut na rust. Salomon Kalou moest het veld ruimen. Het evenwicht bleef echter in stand, al proefden de Ivorianen tijdens een hartstochtelijk slotoffensief nog aan de overwinning. Met Brazilië als belangrijkste rivaal lijkt een van deze twee ploegen af te haken.

Share.

Laat een reactie achter