Portugal en Frankrijk mogen niet gerust zijn

0

De WK-barrages in de Europese zone zorgen altijd voor spanning en sensatie, maar nog nooit is een topland in deze fase gesneuveld. Italië, Duitsland en Spanje wisten het in het verleden ook te redden via de herkansing, maar toch is niets zeker.

Met name Portugal en Frankrijk doen er goed aan om zich nog maar niet zeker te wanen. Portugal krijgt zonder Cristiano Ronaldo te maken met een outsider, die met wilskracht elk gebrek binnen de ploeg zal compenseren. Bosnië (en Herzegovina) beschikt over enkele spelers die in de afgelopen jaren in de Bundesliga naam hebben gemaakt. Vooral de aanvallers Dzeko en Ibisevic weten dat dit een historische kans voor hun ploeg is om een WK te halen. Vier jaar geleden kwamen ze in een zeer sterke groep net te kort, maar dit keer hebben ze Turkije en België knap achter zich gehouden. Portugal maakt als vanouds een wat wankele indruk en dan vooral in thuiswedstrijden. Zonder de superster wordt het alleen maar lastiger.

 

Frankrijk krijgt te maken met Ierland, dat eigenlijk weinig te verliezen heeft. De ploeg van Trapattoni heeft zich twee keer sterk geweerd tegen wereldkampioen Italië en weet zich sterk genoeg om Frankrijk de schrik op het lijf te jagen. Zonder Ribery is de ploeg van Raymond Domenech zeker kwetsbaar, al brengen Henry, Benzema, Anelka en Gourcuff voldoende kwaliteit mee voor een overtuigende kwalificatie. Vier jaar geleden won Frankrijk ook een cruciale uitwedstrijd bij Ierland, dankzij een goal van Henry (0-1), die de weg opende naar het WK.

Guus Hiddink kan zich voor de tweede achtereenvolgende keer via een barrage voor een WK plaatsen. Het zal waarschijnlijk niet zo spannend worden als vier jaar geleden bij Australië – Uruguay, maar Rusland – Slovenië zal ook niet zo’n eenzijdige wedstrijd worden als nu wordt gedacht. Polen en Tsjechië beten hun tanden niet voor niets stuk op de sterk georganiseerde Slovenen, die al twee keer een eindtoernooi haalde door middel van een KO-duel. De Russen teren vooral op de klasse van Arsjavin.

 

Echt spannend wordt het zeker bij Oekraïne – Griekenland. Ze kwamen elkaar al eerder tegen in de voorrondes van deze eeuw. De Grieken lijken licht favoriet, maar zijn ook grilliger. Voor de spelers die vijf jaar geleden voor de EK-stunt zorgden is dit de laatste kans om een WK te halen. De Oekraïners waren er in Duitsland al bij.

Share.

Laat een reactie achter