Pluisje reageerde wat te emotioneel

0

De inmiddels beruchte uitbarsting van de Argentijnse bondscoach Diego Maradona richting journalisten kwam voort uit een vlaag van heftige emoties. Dat heeft de voetbalbond van het Zuid-Amerikaanse land geschreven in een verklaring aan de FIFA.

De wereldvoetbalbond onderzoekt het incident na afloop van de WK-kwalificatiewedstrijd van Argentinië bij Uruguay, waarvoor Maradona mogelijk vijf wedstrijden wordt geschorst .

Argentinië verzekerde zich twee weken geleden door een zege in Montevideo van een ticket voor het WK in Zuid-Afrika. De veelbekritiseerde Maradona vond het nodig om na de wedstrijd in de perskamer zijn gram te halen op Argentijnse journalisten, die hij enkele seksueel getinte opmerkingen toebeet. Volgens de advocaat van de nationale bond had Maradona zichzelf op dat moment even niet in de hand. ,,Hij kampte op dat moment met heftige emoties vanwege de kritiek van journalisten in de aanloop naar de wedstrijd”, zo beweerde Hugo Passos.

Zijn woede-uitbarsting kwam Maradona op veel kritiek te staan. De FIFA neemt het incident hoog op en overweegt de flamboyante oud-voetballer een schorsing op te leggen. Maradona weigert excuses aan te bieden voor zijn beledigingen in Montevideo.

Share.

Laat een reactie achter