Pim Verbeek in Australië ter discussie

0

Bondscoach Pim Verbeek van de nationale voetbalploeg van Australië wil zaterdag graag net als in augustus vorig jaar (1-2) het Nederlands elftal verrassen. Hij hecht echter veel meer waarde aan de ontmoeting van woensdag tegen Oman.

,,Die moeten we namelijk winnen”, benadrukte de Nederlander vrijdag tijdens een persconferentie in de Darling Harbour van Sydney.

Oman is de derde tegenstander van Australië in het kwalificatietoernooi om de Asia Cup. Indonesië hield de formatie van trainer Verbeek eerder al op 0-0 en Koeweit verraste zelfs met een kleine zege (0-1). Sommige journalisten uit Australië verwachten dat de positie van Verbeek nog voor de WK van komende zomer in Zuid-Afrika gaat wankelen als Oman niet wordt verslagen.

Verbeek is niet onder de indruk van de speculaties over een dreigend ontslag. ,,Ach, ik weet hoe het hier gaat. De eerste pagina’s van het sportkatern gaan over rugby en dan is het cricket aan de beurt. Als er nog plaats is, krijgt het nationale voetbalelftal ook nog een kadertje. Niet iedereen begrijpt kennelijk waarom we in het kwalificatietoernooi voor de Asia Cup nog niet hebben gewonnen.”

Share.

Laat een reactie achter