Pele – Eusebio in moderne versie

0

De kraker van de eerste ronde op het komende WK is waarschijnlijk: Portugal – Brazilië in groep G. Het duel in Durban op 25 juni sluit de eerste ronde af, maar kan al een duur knock-outduel zijn, zoals in 1966.

Toen onttroonde Portugal Brazilië met overmacht. Het werd een 3-1-zege voor de ploeg die erg veel weg had van het Benfica met Eusebio in een hoofdrol. De ‘parel van Mozambique’ versloeg Pele in een rechtstreeks duel, dat veel fans uit die tijd nooit hebben vergeten. Toch is het de enige confrontatie tussen beide landen op een eindtoernooi. Eindelijk kan de voormalige kolonie revanche nemen op de voormalige machthebber. 

 

Het duel zal in Durban in het teken staan van de confrontatie van Cristiano Ronaldo met Kaka. Beide steraankopen van Real Madrid zullen dan tegenover elkaar staan. Maar als ze een maand eerder in Bernabeu Real aan de tiende Europa Cup hebben geholpen, wordt dit duel extra pikant.

In groep G wacht nog een herhaling van een klassieker uit 1966: Portugal – Noord Korea. Het werd toen 5-3 voor de Europeanen, maar de Aziaten, die eerder Italië hadden verslagen, stonden eerst wel met 3-0 voor. De outsider in deze groep is Ivoorkust, dat net als in 2006 in de groep des doods is geloot. De oranje olifanten mogen zich gerust beklagen over het lot, want van de zes Afrikaanse landen hebben ze het het slechtste getroffen.

Share.

Laat een reactie achter