Parker helpt Zuid Afrika nu wel aan winst

0

Zuid Afrika heeft de tweede wedstrijd op de Confederations Cup wel gewonnen. De Bafana Bafana boekte een 2-0-zege op Nieuw Zeeland en heeft een stap gezet op weg naar de halve finale.

De wedstrijd in Rustenburg was onderhoudend maar had zoals verwacht niet het niveau van een WK-duel. Zuid Afrika was vanaf de aftrap de bovenliggende partij, maar de ploeg had net als tegen Irak moeite om de weg naar het doel te vinden. Pienaar, die nu wel in basis stond, zorgde na een kwartier met een schot voor het eerste gevaar. Vijf minuten later opende Bernard Parker de score op aangeven van linksback van Masilela. De spits, die tegen Irak een zekere goal ongelukkig uit het doel hield, trof doel via de ongelukkige verdediger Boyens, die tegen Spanje zo knullig over de bal heen maaide toen Villa wist te scoren.

Daarna speelde Zuid Afrika vooral om meer doelpunten te maken om het doelsaldo minder kwetsbaar te maken. Nieuw Zeeland kreeg nauwelijks kans om onder de druk uit te komen. Doelman Moss voorkwam enkele treffers van het gastland. Hij redde knap op schoten van Parker en Masilela.

Zeven minuten na rust gooide Parker de wedstrijd in het slot met een tweede treffer op aangeven van Masilela. Daarna waren er nog wel kansen voor Pienaar en Modise. Toch kwam de overwinning voor het gastland en het toernooi als geroepen. Zuid Afrika moet zaterdag tegen Spanje gelijk spelen om een plaats in de halve finale af te dwingen. Nieuw Zeeland is al uitgeschakeld.

 

Share.

Laat een reactie achter