Paraguay heeft geen trek in Oranje

0

Paraguay wil er alles aan doen om het Nederlands elftal te ontlopen in de achtste finales van het WK. De Zuid-Amerikanen liggen met vier punten uit twee duels goed op koers om een van de twee bovenste plekken in groep F voor zich op te eisen.

”We willen nu graag groepswinnaar worden, om niet tegen Nederland te hoeven spelen”, aldus aanvaller Nelson Valdez.

Oranje is met zes punten al zeker van een plek in de achtste finales en kan ook de eerste plaats in groep E nauwelijks meer ontgaan. Paraguay, de koploper in groep F, kan donderdag tegen Nieuw-Zeeland kwalificatie veiligstellen.

”Het gaat dan niet alleen om kwalificatie, maar ook om de eerste plaats in de groep”, zei spits Roque Santa Cruz. ”Het belangrijkste is uiteraard verder gaan in het toernooi, maar we weten ook dat we dan mogelijk tegen Nederland moeten spelen. We gaan dus voor die eerste plek.”

Alle ploegen in groep F maken nog kans op de volgende ronde. Italië en Nieuw-Zeeland hebben twee punten, Slowakije is met één punt ook nog niet kansloos. De nummer één van de groep speelt tegen de nummer twee van groep E, de nummer twee treft de winnaar van de groep van Oranje

Share.

Laat een reactie achter