Paraguay en Japan voor een hoogtepunt

0

Zowel Paraguay als Japan kan vanmiddag geschiedenis schrijven. Beide landen kunnen zich voor de eerste keer plaatsen voor een kwartfinale van een WK. Paraguay speelde al drie keer een wedstrijd in de tweede ronde en Japan maar een keer.

Maar beide landen leden altijd een nederlaag in de eerste KO-wedstrijd op een WK. De grote vraag is of Japan de eerste Aziatische ploeg, die op een WK wint van een Zuid Amerikaans land. Op dit WK verloor Zuid Korea al van Argentinië en Uruguay en ging Noord Korea verdienstelijk ten onder tegen Brazilië.

 

De aandacht in de internationale media is vooral gericht op Keisuke Honda, die als een van de sensaties van dit toernooi wordt gezien. De oud-speler van VVV viel op met twee goals maar vooral ook zijn goede spel. Paraguay heeft alleen tegen Slowakije (2-0-winst) een goede prestatie neergezet en viel tegen Italië vooral op door het stugge verdedigen. Bij Paraguay zijn alle schijnwerpers gericht op de aanvallers Santacruz en Cardozo, die waarschijnlijk de voorkeur krijgt boven Barrios.

Share.

Laat een reactie achter