Palermo helpt Argentinië aan moeizame zege

0

De bij de nationale ploeg teruggehaalde cultheld Martin Palermo heeft Argentinië voorlopig in de race gehouden om een WK-plaats. De spits van Boca Juniors scoorde tegen Peru in de blessuretijd de treffer die de ploeg van Maradona de 2-1-zege bracht.

Het was dus weer een zware bevalling voor het keurcorps van de voetbalgrootheid. Argentinië, met AZ-doelman Romero in de basis, had moeite om het spel te maken tegen een stug verdedigend Peru, zonder Farfan. De debuterende Gonzalo Higuaín opende in de derde minuut na rust de score en daarmee leek het zwaarste onderdeel van deze test beslecht. Maar Argentinië verzuimde afstand te nemen van Peru, dat in 1969 nog zorg droeg voor de laatste uitschakeling van Argentinië in de voorronde. Die rol leek de ploeg weer te spelen, toen Rengifo in de slotminuut gelijk maakte.

 

De Argentijnen waren de wanhoop nabij toen in een ultieme poging de invaller Martin Palermo voor de winnende goal zorgde. Met die treffer steeg Argentinië van de fatale zesde plaats naar de vierde plek, die een rechtstreekse kwalificatieplaats oplevert. Maar er wacht de ploeg van Maradona nog een zeer zware klus: de uitwedstrijd bij het buurland Uruguay.

Share.

Laat een reactie achter