Over 100 dagen begint het WK…

0

Vanavond krijgen we een voorproefje op wat we komende zomer kunnen verwachten. En dan hebben we het niet over steggelende politici maar over mooie interlands, met wedstrijden als Duitsland – Argentinië, Italië – Kameroen en Frankrijk – Spanje.

Natuurlijk stellen al die wedstrijden van vanavond niet al te veel voor en zijn het vooral bijeenkomsten voor sponsoren (dit keer staan de kledingmerken centraal) en tv-zenders. Maar de bondscoaches kunnen nog wel experimenteren en dat zal ook overal gebeuren.

 

Nederland – USA is een mooi duel. De finalist van de afgelopen Confederations Cup en objectief beschouwd de best presterende nationale ploeg van de Engelstalige wereld, wil graag een goed figuur slaan in de ArenA. De Amerikanen hebben in eerdere oefenpotjes nog niet gescoord tegen Oranje en willen in ieder geval dat taboe doorbreken. Oranje moet vooral laten zien dat er van een eenheid binnen de ploeg sprake is. Met Sneijder en Robben in grote vorm lijken de verhoudingen binnen de ploeg duidelijk, maar of dat in praktijk ook zo is blijkt op een avond als deze.

 

In ieder geval staan er leuke duels op het programma. Duitsland – Argentinië is vooral een duel tussen de degelijke ploeg van Joachim Löw en de chaotische maar soms ook briljante ploeg van Diego Maradona. Van een revanche voor de kwartfinale van vier jaar geleden zal in een oefenduel geen sprake zijn, maar dit duel kan wel een indicatie geven voor de kwaliteit van beide teams.

Frankrijk – Spanje is zeker interessant, omdat de Fransen voor het eerst sinds de handsbalwedstrijd tegen Ierland weer spelen en ook nog voor het ontevreden eigen publiek. Spanje is de koning van de Europese mat, maar heeft sinds 1968 niet meer gewonnen op Franse bodem. Een nederlaag kan nog altijd nare gevolgen hebben voor bondscoach Domenech en Spanje nog verder in de favorietenrol drukken.

Italië – Kameroen biedt aan bondscoach Lippi de kans om zijn ploeg nog net op tijd te verjongen. Er wordt door de wereldkampioen geëxperimenteerd met een 3-mansdefensie en dat is zeker boeiend. Voor Kameroen is dit een belangrijke test in de voorbereiding op de duels met Denemarken en Oranje op het eindtoernooi.

Titelfavoriet Engeland speelt in ieder geval tegen een echte kampioensploeg, Egypte, maar die ontbreekt wel in Zuid Afrika. Capello moet vooral de eenhoud binnen zijn ploeg waarborgen. Over honderd dagen begint het WK echt, maar deze midweekse bijeenkomsten zijn vooral ook goed voor gokkers.

Share.

Laat een reactie achter