Oud-international Caceres in levensgevaar

0

Het leven van de Argentijnse oud-international Fernando Caceres hangt aan een zijden draadje. De 40-jarige voormalige verdediger werd bij een carjacking in Buenos Aires in het hoofd geschoten. Bondscoach Maradona bezocht hem gisteren.

Hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis, waar hij in een kunstmatige coma gehouden wordt en kunstmatig beademd wordt. Diego Maradona ging zich persoonlijk van de toestand van zijn ex-ploeggenoot bij het nationale elftal vergewissen. "Zijn leven ligt in de handen van God. Hopelijk staat Hij hem bij", verklaarde de Argentijnse bondscoach.
 

Caceres reed zondagnacht om 2 uur met zijn peperdure BMW door het bijzonder onveilige stadsdeel Ciudadela. Toen enkele gewapende mannen zijn auto opeisten, weigerde hij. Daarop werd hij door de voorruit in de rechteroogkas geschoten. De kogel kon bij een operatie niet verwijderd worden. De politie heeft inmiddels twee minderjarigen opgepakt. Het gaat om jongens van 17 en 15 jaar. Vijf andere verdachten worden nog ondervraagd.
 
Van 1992 tot 1997 was Caceres 24 keer international. In 1993 won hij de Copa America, in 1994 trad hij met zijn land aan op het WK in de Verenigde Staten. Hij speelde voor Boca Juniors, River Plate, Argentinos Juniors en Independiente en in Spanje voor Real Zaragoza, Valencia en Celta de Vigo. Met Zaragoza won hij in 1995 de Europese Cup voor bekerwinnaars.

 

Share.

Laat een reactie achter