Oranje wint zonder overtuiging van Slowakije

0

Het Nederlands Elftal wist eindelijk weer eens een wedstrijd te winnen. Slowakije werd met 2-0 verslagen, maar erg overtuigend was het niet. Nederland kwam zelfs op voorsprong door een ongelukkig eigen doelpunt.

Het eerste doelpunt viel van een Slowaakse schoen, maar in het verkeerde doel. Saláta was de ongelukkige, waardoor Oranje al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong kwam. Erg goed was het niet, wat het team van Bert van Marwijk liet zien. Pas in de tweede helft wisten Rafael van der Vaart en Klaas-Jan Huntelaar met hun invalbeurten het publiek te vermaken.

Robin van Persie, die als spits mocht starten aan de wedstrijd, kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Afellay en Robben waren aan de zijkanten erg gevaarlijk, maar tot echt goede voorzetten kwam het niet. Hierdoor kwam de spits van Arsenal weinig in scoringspositie.

In de tweede helft zorgde een aantal wissels voor veel verandering in het team. Onder andere Van der Vaart wilde zich bewijzen voor zijn team en voor het Nederlandse publiek. Met een aantal technisch goed uitgevoerde bewegingen wist hij voor meer gevaar te zorgen, waar uiteindelijk ook zijn doelpunt uit kwam. Na een goede pass van hem op Huntelaar kreeg hij de bal uiteindelijk terug, waardoor hij hem langs de Slowaakse keeper kon schuiven. Verder was de middenvelder van Tottenham gevaarlijk via dode spelmomenten, zoals zijn vrije trap tegen de lat.

Uiteindelijk boekte Oranje een comfortabele zege, al valt er nog heel veel aan te merken op het spel. Zaterdag sluit het Nederlands Elftal de voorbereiding af met een oefenwedstrijd tegen Noord-Ierland. Maandag zal de selectie vertrekken naar het Poolse Kraków.

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline, EK.nl