Oranje wint met mooie score; blessure Robben

0

Nederland heeft de laatste wedstrijd voor het vertrek naar Zuid Afrika met 6-1 gewonnen van Hongarije. In de eerste helft liep het nog niet, maar na rust met Arjen Robben erbij draaide Oranje even op volle toeren. De Groninger blesseerde zich wel meteen.

Hongarije begon moedig en nam zelfs bij de eerste aanval de leiding met een doelpunt van de PSV’er Balasz Dszudzsak, die door Erwin Koeman aan de rechterflank werd opgesteld en daarmee profiteerde van de zwakke plek bij Oranje. Daarna pakte Oranje de draad op en leek het even een zomermiddagwedstrijd omdat de Nederlanders vooral geen fysieke schade wilden opliepen. Van Persie maakte halverwege de eerste helft gelijk op aangeven van Kuyt. Meer leverde de eerste helft niet op.

Maar na rust begon het echt te lopen. Robben viel in. Sneijder zette Oranje op voorsprong na een pass van Van Bronckhorst. Daarna zorgden Robben, Van Bommel, Elia en nog eens Robben voor een mooie uitzwaaimiddag tegen een matige Hongaarse ploeg. Het was voor het eerst dat de grote vier samen speelde, maar in de slotfase raakte Robben bij een onschuldige actie geblesseerd aan de hamstring. Hij viel meteen uit, maar werd zelf niet eens vervangen.