Oranje voetbal: Nederland – Duitsland

0

Vanavond, maandag 12 november, om 18.30 uur traint Louis van Gaal met het Nederlands Elftal op het terrein van Quick Boys in Katwijk voor de oefeninterland tegen Duitsland.

Louis van Gaal kan beschikken over een fitte Arjen Robben en zowel trainer als speler gaan vanavond met plezier aan de slag in de voorbereidingen voor het altijd beladen duel Nederland – Duitsland.

 

Robben liet zich afgelopen weekend ontvallen dat Duitsland 1 à 2 klassen beter is dan Oranje en ziet daarom een lastige ontmoeting tegemoet. Bij wedden op voetbal zou Robben zijn geld dus liever op Duitsland zetten. Robben is blesssurevrij en voelt zich goed. De 6-1 overwinning op zak (Bayern Munchen – Lille, Champions League) heeft een tevreden gevoel achter gelaten en geeft vertrouwen voor de wedstrijd van woensdag. Een speler van wie Louis van Gaal niet helemaal zeker kan zijn is Kevin Strootman (PSV). Strootman heeft al langere tijd last van zijn rug en liep dit weekend in de wedstrijd tegen SC Heerenveen een enkelblessure op.

 

Het doorgaan na een dubbelgeklapte enkel is waarschijnlijk niet zo’n goed idee geweest en ook Strootman’s trainer Dick Advocaat ziet liever niet dat één van zijn sterspelers voor het Nederlands Elftal moet opdraven.

 

Dat betekent dat drie PSV-ers zouden afhaken voor de oefeninterland Nederland – Duitsland. Luciano Narsingh en Jeremain Lens zijn niet voldoende hersteld van resp. een liesblessure en schouderblessure en hebben ook het advies van hun dokter gekregen rust te houden.

 

Woensdagavond maken Marco van Ginkel en Kenneth Vermeer mogelijk hun debuut in het Nederlands Elftal. Van Ginkel wist zich onlangs met jong Oranje te plaatsen voor het EK onder 21 en is nu door Louis van Gaal uitgenodigd voor de selectie.

 

De bookmakers schatten de kansen van Nederland en Duitsland min of meer gelijk. De noteringen ontlopen elkaar niet veel (winst Nederland levert 2,50 voor iedere ingezette euro op en winst van Duitsland 2,60) en mogelijk heeft Duitsland nog ‘psychisch’ last van de 4-4 onlangs tegen Zweden. De Duitsers gaven een 4-0 voorsprong weg en lieten een overwinning schieten. Wil je weten bij wie je kan wedden? Kijk dan op http://www.bet.nl

 

Share.

Laat een reactie achter