Oranje tijd lang onderliggende partij

0

Het Nederlands elftal heeft de oefenwedstrijd tegen Japan geflatteerd met 3-0 gewonnen. In een matige wedstrijd in Enschede was Japan lang de bovenliggende partij.

Pas in het laatste kwart van de wedstrijd scoorden achtereenvolgens Robin van Persie, Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar namens Oranje. Sneijder moest het veld geblesseerd verlaten.

Nederland miste in het oefenduel met de Aziaten zeker voor rust de nodige scherpte. De bezoekers waren wel fel en zetten Nederland op het middenveld regelmatig vast. Door het lage baltempo van Oranje, waar Glenn Loovens en na rust doelman Piet Velthuizen debuteerden, kon Nederland dan ook niet gevaarlijk worden.

Na rust speelde Nederland iets beter, maar Japan bleef gevaarlijker. Invaller Eljero Elia had na ruim een uur een gevaarlijk momentje en de vleugelspits stond in de 69e minuut aan de basis van de goal van Van Persie. Elia gaf voor en de Arsenal-spits nam de bal met de borst aan, waarna hij van dichtbij uit de draai inschoot.

De onverwachte treffer gaf Nederland wat meer vertrouwen en drie minuten na de 1-0 was de tweede treffer van Oranje een feit. Sneijder maakte een klein beetje ruimte voor zichzelf en schoot de bal geplaatst in de kruising. Even later viel de nieuwbakken speler van Internazionale met een op het oog ernstige blessure uit. Op krukken vertrok hij na de wedstrijd naar het ziekenhuis voor onderzoek.

In de slotfase liet ook Huntelaar zijn naam nog in de boeken noteren. De spits van AC Milan werd goed in de ruimte aangespeeld en schoot van dichtbij binnen. Voor de Hunter was het zijn veertiende doelpunt in 25 interlands.