Oranje ‘profiteert’ van succes Costa Rica

0

Het Nederlands elftal zal niet ontevreden gekeken hebben naar het succes van Costa Rica. Als we kijken naar het verloop van het toernooi zal Oranje baat hebben bij een eerste plek in de eigen poule en groepswinst van Costa Rica.

Met één punt tegen Chili aankomende maandag zal Nederland groepswinnaar worden in poule B. Hiermee treft het de nummer twee uit poule A. Wanneer Brazilië maandag ‘gewoon’ wint van Kameroen, zal Nederland in de achtste finale Mexico of Kroatië treffen, twee landen die niet tot de topfavorieten voor de wereldtitel behoren. Maar kijken we verder in het toernooi, is een eerste plek in de eigen poule veel meer waard.

 

Mocht Nederland groepswinnaar worden en de achtste finales doorkomen, zullen ze in de kwartfinale finale de winnaar van poule D of de nummer twee van poule C treffen. Door het succes van Costa Rica lijkt het erop dat zij, in een zware poule met Uruguay, Italië en Engeland, groepswinnaar worden. De nummer twee van poule C zal Griekenland, Ivoorkust of Japan worden. Dit betekent dat Oranje, bij groepswinst en winst in de achtste finales, de kwartfinale finale zal spelen tegen Ivoorkust, Japan, Griekenland of Costa Rica.

 

Wanneer Oranje maandag verliest van Chili, zullen ze als tweede eindigen in poule B. Daarmee is de kans groot dat Brazilië de tegenstander wordt in de achtste finales. Mocht deze zware klus geklaard worden, wacht waarschijnlijk een andere favoriet als Urugay of Italië in de kwartfinale, die de tweede plek in poule D zullen uitvechten.

 

Kortom, wanneer we kijken naar het verloop van het toernooi is de eerst plek in poule B van een zeer grote waarde voor Oranje. Aanstaande maandag zal Nederland om 18:00 uur Nederlandse tijd spelen tegen Chili om deze eerste plek. 

Share.

Laat een reactie achter