Oranje pas na rust langs Ghana: 4-1

0

Oranje heeft de oefenwedstrijd tegen Ghana met 4-1 gewonnen. De ploeg van Bert van Marwijk kwam pas los toen Rafael van der Vaart als invaller zijn entree maakte. In het laatste half uur nam Nederland afstand van de Afrikaanse tegenstander.

In de eerste helft kwam Oranje na een half uur aan de leiding door een treffer van Dirk Kuyt, die weer in de basis mocht starten (en dus ook de voorkeur kreeg boven Van der Vaart). Het duel had veel weg van een oefenpotje waarbij beide clubs een beetje plichtmatig op het veld stonden en vooral niet tegen blessures wilden oplopen. Na de pauze schroefde Oranje het tempo op en werd het spel van de Afrikaanse formatie ook feller.

Bij Ghana werd Michael Essien node gemist. Van der Vaart zorgde zelf voor de tweede treffer. Asamoah Gyan scoorde daarna nog wel tegen, maar in de laatste tien minuten zorgden Sneijder en Van Persie (strafschop) voor de laatste twee treffers.