Oranje op weg naar wereldtitel?

0

Bondscoach Bert van Marwijk begint vandaag in Hoenderloo op het trainingsveld aan het voorbereidingsprogramma op het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika (11 juni – 11 juli).

Hij heeft voor zijn eerste oefenstage van twee dagen een groep van achttien spelers uitgenodigd. Doelman Michel Vorm is nog niet van de partij. Hij heeft nog verplichtingen met FC Utrecht in de play-offs om Europees voetbal.

Van Marwijk maakt dinsdag zijn voorlopige WK-selectie van dertig spelers bekend. Van deze groep vallen nog zeven spelers af.

 

De definitieve lijst, bestaande uit twintig veldspelers en drie keepers, moet uiterlijk dinsdag 1 juni bij de wereldvoetbalbond FIFA binnen zijn.

De bondscoaches mogen alleen bij ernstige blessures na 1 juni nog wijzigingen aanbrengen in hun WK-selecties. Een speler mag dan alleen nog worden vervangen voor het eerste groepsduel. De medische commissie van de FIFA dient daarvoor goedkeuring te verlenen.

Van Marwijk werkt donderdag en vrijdag de tweede trainingsstage af in Hoenderloo. Zowel voor de eerste als tweede oefensessie zijn (kandidaat-)internationals uitgenodigd die het seizoen bij hun club inmiddels hebben afgesloten.

Share.

Laat een reactie achter