Oranje onder-17 wint van Gambia

0

Het Nederlands elftal onder 17 jaar heeft zich op het WK in Nigeria hersteld van de nederlaag van zondag tegen Colombia. In het UJ Esuene Stadion in Calaber werd Gambia met 2-1 verslagen.

Het winnende doelpunt werd twintig minuten voor tijd gemaakt door Ajacied Tom Boere, die even daarvoor was ingevallen.

Oranje was ook in de 19e minuut al op voorsprong gekomen, door een goal van Feyenoord-talent Luc Castaignos. Zeven minuten later waren beide teams echter alweer in balans toen de Gambiaanse aanvoerder Ebrima Bojan een strafschop verzilverde. Een rake kopbal van Boere bracht Nederland daarna alsnog de winst.

Coach Albert Stuivenberg was vooral opgelucht met de drie punten. "De jongens hebben alles gegeven onder zware omstandigheden. Het was enorm warm en de luchtvochtigheid was extreem." Bij een zege in de laatste groepswedstrijd tegen Iran is Nederland zeker van een plaats in volgende ronde.