Oranje onder 17 uitgeschakeld

0

Het Nederlands elftal voor spelers onder 17 jaar is uitgeschakeld op het WK. De ploeg verloor zaterdag het derde pouleduel met 1-0 van Iran en werd daardoor derde in de poule.

Zondag bleek dat Oranje niet bij de vier beste nummers drie uit de zes poules zat. Zowel de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea als Uruguay staken Nederland voorbij.

Nederland had na de nederlaag tegen Iran drie punten en een doelsaldo van min een. Oranje scoorde tijdens het toernooi in Nigeria drie keer en incasseerde vier tegengoals. Ook Brazilië deed dat. Zaterdag was al duidelijk dat Duitsland met vier punten en Nieuw-Zeeland, dat drie punten haalde maar een neutraal doelsaldo had, betere nummers drie waren.

Zondag verloren de Verenigde Arabische Emiraten zoals verwacht van de Verenigde Staten, maar dat gebeurde slechts met 1-0. De Arabieren eindigden daardoor weliswaar met hetzelfde puntenaantal en dezelfde doelcijfers als Nederland en Brazilië, maar kregen een gele kaart minder en eindigden dus hoger in het fairplayklassement.

De hoop was daarna gevestigd op een ruime zege van Italië op Uruguay of een zege van Algerije op Zuid-Korea. In beide gevallen zouden Oranje en Brazilië loten om de laatste plaats in de kwartfinale. De Azzurri werkten echter niet mee en speelden met 0-0 gelijk. Uruguay haalde daardoor vier punten. Zuid-Korea won met 2-0 van Algerije en werd tweede met zes punten.

Share.

Laat een reactie achter