Oranje oefent tegen Ghana en Wales

0

Het oefenprogramma van het Nederlands elftal in aanloop naar het WK is bekend. Oranje oefent voorafgaand aan het eindtoernooi tegen Ghana en Wales, op respectievelijk 31 mei en 4 juni.

Met Ecuador, Ghana en Wales treft Oranje in de weken voor het WK drie landen uit verschillende werelddelen. Ruim twee maanden eerder, op 5 maart, speelt de ploeg van coach Louis van Gaal in Parijs tegen Frankrijk zijn eerste oefenwedstrijd van 2014. Hierna komt de ploeg pas weer in mei bijeen, de wedstrijd tegen Ecuador op 17 mei is de tweede interland van het voetbaljaar. Tussen 20 en 27 mei belegt Oranje een trainingskamp in Portugal, daarna keert de ploeg terug naar Nederland voor de wedstrijden tegen Ghana en Wales.

 

Opvallend genoeg oefende Nederland in aanloop naar het vorige WK, in 2010 in Zuid-Afrika, ook al tegen Ghana. Toen eindigde het oefenduel tussen beide landen in 4-1 voor Oranje. In aanloop naar het EK van 2008 speelde Oranje tegen Wales (2-0). Ghana is komende zomer van de partij op het wereldkampioenschap in Brazilië, Wales niet. Ghana is ingedeeld in een zware groep met Duitsland, Portugal en de Verenigde Staten.

Share.

Laat een reactie achter