Oranje met Lens en Kuyt tegen Chili?

0

Het Nederlands elftal heeft tijdens de besloten training in São Paulo een alternatieve speelwijze getest. Dirk Kuyt en Jermain Lens vormden samen met Arjen Robben de aanvalslinie tijdens de oefenpartij.

Het middenveld werd gevormd door Wesley Sneijder, Georginio Wijnaldum en Leroy Fer. Hierdoor speelde Oranje met vier verdedigers, bestaande uit Daryl Janmaat,  Stefan de Vrij, Ron Vlaar en Daley Blind. Jasper Cillessen bleef als eerste keus onder de lat.

 

De alternatieve opstelling kan te maken hebben met het ontbreken van Robin van Persie, die vanwege een schorsing (twee keer geel in voorgaande wedstrijden) de wedstrijd vanaf de tribune zal moeten aanschouwen. Daarnaast is Bruno Martins Indi herstelende van de gevolgen van een hersenschudding. 

 

Het Nederlands elftal zal vandaag voor het laatst trainen, waarna Chili morgen de tegenstader is in de laatste groepswedstrijd van dit WK. Bij een gelijkspel tegen de Zuid-Amerikanen zal Nederland groepswinnaar worden, iets wat verder in het toernooi grote gevolgen kan hebben. 

Share.

Laat een reactie achter