Oranje komt weer niet tot scoren

0

Het Nederlands voetbalelftal heeft het jaar woensdag in Heerenveen afgesloten met een 0-0 tegen Paraguay.Het was de derde opeenvolgende doelpuntloze wedstrijd van Oranje, alle met een vriendschappelijk karakter.

Wel bleef het elftal van bondscoach Bert van Marwijk daarmee in het elfde en laatste duel van 2009 zonder nederlaag. De kwalificatiereeks voor de wereldtitelstrijd werd glansrijk doorstaan. Daar ging het uiteindelijk allemaal om.

Het oefenduel in het Abe Lenstra stadion, de tweede interland ooit in Heerenveen, kende weinig hoogtepunten. Positief was wellicht dat de defensie voor de vijfde achtereenvolgende keer geen treffer tegen kreeg. Verder zal Van Marwijk weinig wijzer zijn geworden van de troosteloze confrontatie.

Nederland kreeg in het eerste deel vrijwel geen kans, Paraguay twee kleintjes. Die werden door het goede werk van doelman Maarten Stekelenburg onschadelijk gemaakt. Nederland kwam niet veel verder dan een schot van ver van Rafael van der Vaart.

Het was typerend voor het niveau van Oranje. Zonder Wesley Sneijder, Robin van Persie en Arjen Robben was er voorin weinig creativiteit.

Af en toe kwam er een impuls van links, van Eljero Elia en Giovanni van Bronckhorst. Spits Dirk Kuijt werd echter onvoldoende in stelling gebracht.

Kuijt was teruggekeerd in de spits. Afgelopen zaterdag stond daar aanvankelijk Van Persie, na diens snelle uitvallen Klaas-Jan Huntelaar. De laatste, bij AC Milan vooral op de bank, viel tegen het stevige Italiaanse centrum tegen.

Van Marwijk gaf hem in het Abe Lenstra stadion aanvankelijk geen nieuwe kans.

Ibrahim Afellay mocht het weer eens van het begin proberen. Voor het laatst gebeurde dat op de Europese titelstrijd van 2008, in het niet al te belangrijke treffen met Roemenië.

Afellay, bij PSV controlerend op het middenveld, kreeg rechts in de aanval een kans. Op de plek waar recentelijk Kuijt nog stond.
Met veel wissels, onder wie de debutanten Wout Brama en Otman Bakkal, sleepte het duel zich in het tweede deel eveneens zonder hoogtepunten voort.

Na een uur spel was er een opleving van Oranje, middels een aardig schot van Afellay dat net over ging.

Verder waren er tegen de ook vrij machteloze opponent vooral fouten en slordigheden te vinden in het spel van Van Marwijks formatie. In de slotminuut zag Huntelaar nog een goed schot gestopt door doelman Justo Villar Viveros

Share.

Laat een reactie achter