Oranje komt bij Australië niet aan scoren toe

0

Oranje is er weer niet in geslaagd om Australië te verslaan. Het werd in Sydney een typische voor de neutrale toeschouwer nietszeggende oefenwedstrijd, die eigenlijk geen aandacht verdiend. Kortom, om 0-0 voor in de boeken.

Dat voor een dergelijk duel meer dan een baan om de wereld moet worden afgelegd door de spelers uit Europa is een van de waanzinnigheden van de moderne tijd. Oranje speelde onder de omstandigheden (een schrikbarend slecht grasveld) verdienstelijk tegen een laffe tegenstander die liever niet thuis wilde verliezen dan om het publiek op een leuke wedstrijd te tracteren. In de eerste helft verzuimde Huntelaar een paar keer om Oranje op voorsprong te zetten. Na rust liet Elia een goede kans missen. Bijna zorgde Holman in de 88e minuut voor een zege van de Socceroos.

Trainer Pim Verbeek van de thuisploeg kan nauwelijks tevreden zijn met dit optreden van zijn ploeg, die zich geen moment raad wist met toch een duidelijk thuisvoordeel. Oranje vocht vooral tegen een jetlag die menig speler in de komende weken nog zal opbreken. Dat is de keerzijde van een blijkbaar financieel interessante interland ‘down under’. De belangrijkste fase voor de spelers gaat nu in: winkelen in de taxfree winkels op de terugreis.