Oranje dichterbij 2e ronde bij verlies Denen

0

Het Nederlands elftal heeft het gelukkig nog in eigen hand, maar bij winst van Portugal op Denemarken worden de kansen alleen maar groter. Sterker nog, in die situatie kan Oranje zelfs met verlies tegen Duitsland de volgende ronde halen.

Woensdagavond speelt Oranje zijn tweede poulewedstrijd. Nadat de eerste verloren werd van Denemarken moeten nu toch echt de punten gepakt worden. Maar zelfs bij een nederlaag is het nog mogelijk om de tweede ronde te halen voor Oranje. Als de Portugezen winnen van Denemarken komen zij beide op drie punten te staan, waardoor Oranje maar één wedstrijd hoeft te winnen in de komende twee wedstrijden om op hetzelfde aantal punten te komen.

 

Mocht Oranje verliezen van Duitsland en zondag in de slotwedstrijd winnen van Portugal, dan staan Oranje en Portugal op hetzelfde aantal punten. Als Duitsland dan van de Denen weet te winnen, zijn er in Poule B drie ploegen met drie punten. Volgende de regels van de UEFA geldt dan het ´onderlinge doelsaldo´.

 

Belangrijk voor Oranje is dan dat Portugal met een kleine marge van Denemarken wint komende woensdag. Wint Nederland met een grotere uitslag komende zondag dan weer van Portugal, dan heeft Oranje een beter doelsaldo waardoor het de volgende ronde weet te bereiken.

 

 

 

 

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline – EK.nl

Share.

Laat een reactie achter