Oranje begonnen aan voorbereiding oefenduel

0

Het Nederlands elftal is met negentien man aan de voorbereiding op de komende duels met Japan en Schotland begonnen. Alleen John Heitinga ontbrak nog op het veld van Quick Boys in Katwijk.

Hij was nog in Liverpool om zijn overgang naar Everton helemaal af te ronden. De verdediger voegt zich waarschijnlijk vandaag nog bij zijn ploeggenoten van Oranje. Het Nederlands elftal oefent zaterdag eerst in Enschede tegen Japan. Volgende week woensdag staat in Glasgow de laatste wedstrijd in de WK-kwalificatie tegen Schotland op het programma. 

Oranje is al zeker van deelname aan de komende WK in Zuid-Afrika. Schotland strijdt nog voor een ticket voor de play-offs. Bondscoach Bert van Marwijk bekijkt na het duel met Japan of André Ooijer mee naar Schotland gaat. De verdediger van PSV heeft zich net als ploeggenoot Ibrahim Afellay afgemeld voor het duel met Japan. Mark van Bommel was net als Khalid Boulahrouz ook nog niet beschikbaar voor beide interlands.

Glenn Loovens stond dinsdag voor het eerst met het Nederlands elftal op het trainingsveld. De centrumverdediger van Celtic hoopt dat hij zaterdag tegen Japan kan debuteren bij Oranje. Mogelijk mag hij Ooijer vervangen.

Share.

Laat een reactie achter